با این راهکار مشکل ۵۰ درصد از مستاجران تهرانی حل می‌شود

برای کم شدن حجم بار مستاجر نیازمند مردمی‌سازی ساخت مسکن هستیم.

به گزارش صدای بورس، همزمان با ورود به فصل اجاره مسکن طرح مسکن استیجاری دولتی بار دیگر بر روی میز برخی از کارشناسان مسکن قرار داده شد است، طرحی که باتوجه به شرایط اقتصادی کشور به تنهایی نمی تواند به وضعیت مسکن کمک کند بنابراین در این شرایط باید مردمی سازی مسکن تقویت شود.

طبق آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار در اردیبهشت ماه امسال، تورم ماهانۀ اجاره مسکن از ۱.۷درصد در فروردین به ۲.۶ درصد رسید و تورم نقطه‌ای هم از۴۱.۸درصد به نرخ ۴۳درصد رسیده است که به گفته کارشناسان می توان با استفاده از توان مردمی سازی و سامانه زمین، مسکن و اجاره این نرخ را کاهش داد.

ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص میزان مستاجر در کشور گفته است ۵۱درصد ساکنان شهر تهران مستاجر هستند و در استان خراسان رضوی ۷۰درصد و در استان فارس ۵۰درصد خانوارهای شهری مالک مسکنی که در آن زندگی می‌کنند، نیستند. آمار کل کشور نشان می‌دهد ۳۱درصد مردم ایران، در خانه‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند.

وی افزود: در شرایط اقتصاد تورمی و درحالی که مردم در کلانشهرها بیش از ۵۰درصد سبد هزینه‌های خود را صرف مسکن می‌کنند، بهترین راه حل افزایش درصد مالکیت مسکن است.

در همین راستا به گفته کارشناسان اجرای طرح مسکن استیجاری دولتی با توجه به نرخ تورم ۴۱ درصدی که در گزارش امسال مرکز آمار ایران آمده، در شرایط فعلی پاسخگو نیست بنابراین بالا بردن درصد مالکیت مسکن، راهی منطقی برای حمایت از قشر کم‌درآمد جامعه است.

طبق آمارهای ارائه شده مسکن استیجاری دولتی در شرایط فعلی اقتصادی کشور نه تنها کمکی به مستاجران نمی‌کند، بلکه رویای خانه‌دار شدن را هم برای آن‌ها دور می‌کند. عمدۀ ساخت و سازهای مسکن در دهه‌های اخیر یا مسکن‌سازی دولتی بوده یا توسط بخش خصوصی انجام شده است و مردم مشارکتی در ساخت خانه‌ها نداشتند.

همان‌طور که گفته شد براساس آمار، بیش از ۵۵درصد خانوارهای شهری در کل کشور مالک نیستند و در خانه‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند. در حال حاضر ۸۵درصد مردم کشور شهرنشین هستند و شهرها برای اسکان مردم خود، به مسکن بیشتری نیاز دارند.

پیش از این هم سید مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام کرده بود؛ ۴۲درصد مردم شهر تهران زیر خط فقر مسکن قرار دارند. به همین جهت لازم است اقدامات فوری برای مالک شدن مردم و رفع فقر مسکن انجام شود.

نتیجۀ افزایش درصد مالکیت مسکن، افزایش رفاه عمومی مردم است. آمارها نشان می‌دهد درحالی که مردم بیش‌تر از ۵۱درصد سبد هزینه‌ خود را برای مسکن استفاده می‌کنند.

در همین رابطه حسینی کارشناس بازار مسکن گفته است ؛ در شرایط فعلی و باوجود تلاش دولت در ساخت مسکن، همچنان با کمبود مسکن مواجه‌ایم از طرفی هرچند در مقاطعی بازار مسکن کنترل شد؛ اما همچنان بار زیادی بر دوش مردم است. با این اوصاف «مسکن استیجاری دولتی» این بار را از دوش مردم برنمی‌دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کد خبر 498476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =